1. toercompetitie 2017Weekende 19 20 en 21 mei clubweekend Balkbrug
Tijdens de zaterdagrit zal bezoek gebracht worden aan Six Center te Nieuwleusen. De eigenaar Bert Vonderman heeft beloofd dat er die zaterdag de 6 cilinder-replica van Mike Hailwood ook zal staan.
Voor de leden die al jaren hieraan deelnemen zal dit niet veel nieuws zijn, maar voor nieuwkomers (van harte welkom) nog even de dingen op een rij. Het officiële weekend begint op vrijdagmiddag en duurt tot zondagmiddag. Dat wil niet zeggen dat je niet eerder mag komen kamperen en/of later weg wilt gaan natuurlijk. Bestuursleden zijn ook vaak eerder aanwezig. We staan altijd als groep bij elkaar op een veld en daar is stroom en water. Verder hebben we een tenthuisje met keukenblok tot onze beschikking. Ook is er een privé toiletgebouw met douche voor dames. Dat kan comfortabel zijn omdat het grote toiletgebouw ongeveer 75 m. lopen is. Het programma ziet er ongeveer zo uit: vrijdag bij aankomst is er koffie, thee of een ander drankje. 's Avonds zorgt iedereen voor z'n eigen maaltijd. Daarna zijn er drankjes met consumptiebonnen in het tenthuisje. Zaterdagmorgen wordt het ontbijt geheel verzorgd. Om +/- 10:30 uur vertrekken we voor een rit van ongeveer 100 km. Hierin is een lunchpauze ingelast voor eigen rekening. Daarna gaan we weer op pad voor het laatste deel van de rit, waarin een bezoek aan een museum of een mooie privéverzameling. Terug op de camping uitblazen onder het genot van een drankje. Daarna gaan we gezamelijk eten op de camping. De kosten hiervoor zijn ongeveer € ??,- p.p. Daarna is iedereen vrij om te doen wat hij/zij wil. Zondagmorgen weer een gezamelijke ontbijt. Om +/- 10:30 uur vertrekken we voor een kortere rit, zodat iedereen die dat wil op tijd naar huis kan. We hopen op een mooie opkomst. PS. Het campinggeld is € ?? per eenheid per nacht. Adres camping: zie toercompetitie. 
Graag tot dan, Johan Prinsenzondag 18 juni 2017      8e KOLONIERIT 

Wij willen jullie hierbij uitnodigen voor de 8e KOLONIERIT op zondag 18 juni a.s. Vanaf 10.00 uur heten wij jullie welkom in/bij hotel – restaurant Frederiksoord, Majoor van Swietenlaan 20, 8382 CG te Frederiksoord.(Tel: 0521 – 381500)  Voor deze rit zijn ook de leden van BMW-Mono Club en Moto Guzzi vrienden uitgenodigd.  De start is om 11.00 uur, graag vertrekken met volle tank. (Tankstation is in de buurt).De lengte van de rit is ± 120 km. De rit voert ons door Zuidwest- en Midden Drenthe.  Halverwege de rit pauzeren we in Restaurant museum “De Ar” in Westerbork.  Deze rit telt mee voor de Toercompetitie en we rijden volgens het Follow – up Systeem.  Tot ziens in Frederiksoord,

Met vriendelijke groeten,

Lammie en Johan Roffelsen

Voor info: 0521 - 382347


 
Goudpleviertoertocht 8 Juli 2017

De goudpleviertocht zal verreden worden op 8 Juli 2017 de start is in Noordscheschut. De inschrijving is om 10:30 uur bij het Dorpshuis De Cirkel Jan Naardingweg 1 7914PB te Noordscheschut de tocht zal starten om 11:00 uur. Wij zullen weer een mooie tocht uitzetten tot dan. 

Groet Gerrit Kreeft en Chris Hekker.

follow-up systeem(GEWIJZIGDE VERSIE) zie clubblad nr.2 2014.


In het verleden is wel eens gebleken dat bij het rijden in een toertocht de regels voor het rijden met het follow – up systeem niet altijd voor iedereen duidelijk zijn. Daarom deze regels nog eens op een rijtje: De ritleider draagt een ORANJE vest en rijdt altijd vooraan. De hekkensluiter draagt een ORANJE vest en rijdt altijd achteraan. Bij het vertrek gaan de zijspannen en de langzame motoren vooraan rijden; zij doen niet mee in het follow – up systeem. De ritleider geeft bij richtingverandering de rijder die onmiddellijk achter hem rijdt de plaats aan waar hij moet staan, in de richting waar de rest ook naar toe moet en wel zodanig dat hij goed zichtbaar is voor de rest van de groep. Hij moet daar blijven staan totdat de hekkensluiter (met het oranje vest aan) eraan komt en aangeeft dat hij weer verder mag rijden. Als er een pechgeval is, stop er dan niet bij, meestal wordt dit opgevangen door de bezemwagen. Bij het naleven van deze eenvoudige regels kan het niet anders of al diegenen die bij het begin van de rit vertrokken zijn komen aan het eind van de rit ook weer terug.


http://veiling.catawiki.nl/motoren-brommerveiling?utm_campaign=Motorcycles-NL&amc=#{ADMEDIA_CODE}&utm_content=#{PARTNER_ID}&utm_medium=affiliate&utm_source=pn&amc=aff.Catawiki.49253.57116.24825

Comments