1. toercompetitie 2018
Oldtimerdag Ruinerwold Zaterdag 18 augustus 2018

ZIEN EN GEZIEN WORDEN.
Zaterdag 18 augustus 2018 wordt voor de 26 e keer de oldtimerdag in Ruinerwold georganiseerd. Ook dit jaar zal vanaf 08.00 uur de V.K.M. met een stand aanwezig zijn. We staan ook dit jaar weer op ons “eigen “ plekje naast de kruising, schuin tegen over café “ De Klok “ in het gezellige centrum van Ruinerwold .
LET OP.
Dit jaar is de toertocht voor het eerst opgenomen in de V.K.M. toercompetitie, inschrijven kan van: 09.00 tot 13.00 uur. Vertrek van de toertocht om 13.30 uur en de lengte van de tocht is ong. 50 km. Het oldtimertreffen is één van de grootste oldtimer openluchtevenementen van noord en midden Nederland, met ongeveer 1500 deelnemende voertuigen en 25.000 bezoekers.
We hopen op een grote deelname van V.K.M. leden met motoren in onze clubstanden, en zonder motor is een ieder natuurlijk ook welkom voor de gezelligheid.
Vr. gr. Geert Koopman.Zevende Toerrit Deur Donderen 23 september 2018


snerTTocht 2018     zondag  14  oktober 
snerTTocht
afstand: 50 km inschrijven: 10.30 - 11.00 uur
vertrek om: 11.00 uur
De rit start bij de fam. Ening.
Schoonloërstraat 15, 
9444 PN  GROLLOO

Organisator:
Hilbrand Roffel
0528-276110

Bekijk onderstaande link maar eens.


follow-up systeem(GEWIJZIGDE VERSIE) zie clubblad nr.2 2014.


In het verleden is wel eens gebleken dat bij het rijden in een toertocht de regels voor het rijden met het follow – up systeem niet altijd voor iedereen duidelijk zijn. Daarom deze regels nog eens op een rijtje: De ritleider draagt een ORANJE vest en rijdt altijd vooraan. De hekkensluiter draagt een ORANJE vest en rijdt altijd achteraan. Bij het vertrek gaan de zijspannen en de langzame motoren vooraan rijden; zij doen niet mee in het follow – up systeem. De ritleider geeft bij richtingverandering de rijder die onmiddellijk achter hem rijdt de plaats aan waar hij moet staan, in de richting waar de rest ook naar toe moet en wel zodanig dat hij goed zichtbaar is voor de rest van de groep. Hij moet daar blijven staan totdat de hekkensluiter (met het oranje vest aan) eraan komt en aangeeft dat hij weer verder mag rijden. Als er een pechgeval is, stop er dan niet bij, meestal wordt dit opgevangen door de bezemwagen. Bij het naleven van deze eenvoudige regels kan het niet anders of al diegenen die bij het begin van de rit vertrokken zijn komen aan het eind van de rit ook weer terug.Comments