Kampeer weekend 2021

Clubweekend

28,29 en 30 mei 2021

Camping Molenhorst

Makkum 42 te BEILEN

https://www.campingdemolenhorst.nl/

Het clubweekend zal worden georganiseerd door:

Karel en Jacqueline van Beusekom

Voor vragen:

E-Mail adres: karelvanbeusekom@gmail.com of jackyterhorst@gmail.com

Het VKM weekend 2021.

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei.


Camping Molenhorst

Makkum 42 te BEILEN


Je kunt kamperen of in een kant en klare tent slapen, mee rijden en mee eten.

Drank en gezang, alles is mogelijk.

Kortom, het wordt een feest.


Programma:

Vrijdag 16.00 welkomst drankje 19.00 avondeten


Zaterdag 09.30 ontbijt, lunch klaarmaken


10.30 start toer rit

19.00 avondeten

Zondag 09.30 ontbijt

10.30 start toer rit

16.00 einde programma


Wij hebben enorme zin in en hopen dat jij ook komt.

Meld je zo spoedig mogelijk aan door dit mailtje te beantwoorden.


Jacky

Karel


De rode rit is van zaterdag 145 km en is uitgezet en voorgereden door Karel v Beusekom.

De blauwe rit is van zondag ongeveer 100 km en deze is uitgezet en voorgereden door Johan Roffelsen.

De plaspauzes

Een kijkje bij de Ooievaars-nederzetting nabij de Wijk.

Club weekend 28 tot en met 30 Mei 2021.

Regen, och wat een regen, MAAARRRR dat was in de aanloop naar het weekend toe. Hoe dichterbij we kwamen hoe beter de berichten werden. En eindelijk de donderdag er voor brak het weer, de zon kwam voorzichtig te voorschijn. We kregen er nu echt zin in!

Vrijdag, de dag van de waarheid hadden de voorspellers het bij het recht eind? Ja hoor het werd prima camping weer, en geweldig motorweer. Ook wij (De Beusjes) gingen met opgewekt gemoed naar de camping. Camping de Molenhorst in Makkum bij Beilen was de uitverkorene geworden. Op voorspraak van Toos en Wim waren wij in de winter, met hagel en natte sneeuw, daar al wezen kijken. Het leek ons toen al prima! Zeer gemoedelijk en ruim opgezet. Camping annex zorgboerderij de twee broers waren meteen enthousiast. Nu was het dan zo ver, toen wij ruim op tijd aan kwamen stonden er al kampeerders van de club, Wim en Toos en tot grote verrassing Joke en Johan waren ook van de partij. Tegelijk met ons kwamen de “vaste” klanten. Cor, Jan en Hans ook Henk bleek al een plaatsje te hebben. Langzaam druppelden er nog meer liefhebbers binnen. In de grote tent sliep Johan R. En Claes had zijn eigen kleine tentje mee genomen. Ook waren er nog de “daggasten” zij bleven wel voor de gezelligheid maar slapen in eigen bedje thuis.

Vrijdag avond hebben we geïnventariseerd en toen we wisten hoeveel er bleven eten, zijn Karel en ik inkopen gaan doen voor de BBQ.

Iedereen aan het werk voor het klaar maken van de immens grote salade en Karel bakte het vlees. Omdat het weer zo prachtig mee speelde konden we heerlijk buiten zitten. Wel is waar aan de frisse kant, maar daar waren de kampeerders/motorrijders wel op voorbereid. Het bleef nog lang onrustig aan de tafels.

De volgende ochtend voor de campinggasten een ontbijt met de onvermijdelijke gebakken eieren met spek koffie en thee voldoende. Hier een kleine dank aan Toos, die BLEEEEF koffie zetten, geweldig. Het ontbijt was nog niet op of daar kwamen de eerste daggasten al weer aan. Ja er is koffie en ja er zijn koeken. Neem gerust!

Dan na wat gedoe,(motorfiets die het toch niet blijkt te doen) daar gaan we dan 30 motorfietsen op pad. Dat is een hele sleep er lijkt geen eind aan te komen! Omdat 1 van de deelnemers “vergeten” was te tanken moest er een tankstop ingelast worden, ook dat ging zonder al te veel problemen. Hup de route kon opgepakt worden. Karel, Janny en Jacky hadden de route de zondag er voor in veel slechtere omstandigheden voor gereden. Nu was het heerlijk, de zon, de natuur alles deed zijn uiterste best om ons de mooie kant te laten zien. Stop 1 was op een boeren landweggetje konden de mannen even plassen en de spijtoptanten toch nog even een broodje (zelf mee genomen) nuttigen. Na een kwartiertje ging de stoet weer verder, Drenthe is mooi dat konden we allemaal hier ervaren. De tweede stop was op een wandelroute, zou bleek, want er bleven maar wandelaar langskomen. Ze keken hun ogen uit en waren vol bewondering over al dat moois. Ook dit keer kregen we de gehele stoet weer in beweging op naar de middagstop met lunch. Veenhuizen, Maallust, men had rekening met ons gehouden, we kregen een “eigen” terras toegewezen. De bestelling was vooraf al doorgegeven, bij inschrijving hadden de deelnemers kunnen kiezen en dat had ik al doorgebeld naar Maallust. Het liep op rolletjes. Na de lunch werd de groepsfoto gemaakt ik hoop van ganse harte dat iedereen er op staat. Omdat het terras behoorlijk vol zat hadden we ook hier veel bekijks gelukkig allemaal lachende gezichten. Tja we maken namelijk nogal lawaai, maar het werd soepel geaccepteerd. Daar gingen we weer, Karel voorop Jacky als aanwijzer en Johan R als slotrijder. Prachtig en iedereen kreeg de motor weer aan de praat. De laatste stop voor terugkeer op de camping was ook op een groot parkeer terrein, (Spier) gelegenheid tot kopen van een ijsje of iets anders. Daar namen een aantal van de leden al afscheid om de thuisreis te aanvaarden, maar veel gingen er nog mee om nog even te proeven van de gezelligheid van de camping.

Ik ben altijd weer blij als het eindpunt van de dag gehaald is zonder pech gevallen en dat was ook vandaag zo dus HOERA, de camping in zicht.

Johan en Joke waren er al, zij hadden de ontbijt boel en zooi opgeruimd dus we konden meteen weer aan de koffie of fris. Napraten gebeurde op ruime schaal. Het gaat mij te ver om hier allemaal verslag van te doen. Nieuwsgierig? Volgende keer ook komen.

Da dag gasten vertrokken zoetjes aan allemaal naar huis. Er werd geïnventariseerd wie wat wilde eten en de plaatselijke Turkse Big Danas was aanbevolen EN deze kwamen bezorgen. Makkelijk!

Ook deze avond stroomde het bier en wijn en andere versnaperingen prima. De zon werd aanbeden en toen die ook weg was had een ieder weer zijn of haar dikke trui/jas aan en konden we ook nu buiten blijven zitten. Onrustig? Klein beetje toch.

Met 1 extra kamping gast (Bonne) gingen we allemaal slapen. Tenten aanhangwagens caravans en campers werden weer opgezocht.

Ontbijt was er voor iedereen eieren brood, koffie, thee en melk. Dit keer moesten er ook broodjes en drinken voor onderweg mee genomen worden, met de boodschappen hadden Karel en Jacky er rekening mee gehouden en er werd druk gesmeerd.

De dag gasten kwamen ook nu weer op tijd, koffie en koeken waren voldoende om iedereen tevreden te houden.

Na een klein oponthoud, iemand haalde op het laatste moment toch maar een andere motor van huis op, kon ook deze stoet vertrekken. Johan R voorop Jacky als aanwijzer en Karel als slotrijder. Eerste stop, een tankstation met “lekkere” benzine. Ja en als je dan weer weg rijdt, moet het kraantje wel open…………

We gingen een geheel andere kant op als gisteren, dat was ook weer erg goed geregeld. De eerste echte stop was op een landweggetje helaas zonder bomen…… De plek van de geplande stop was ZOOOOO modderig daar had hij van af gezien, en terecht. Door smalle weggetjes zette de stoet zich voort, ook vandaag hadden we een zeer ruime opkomst 25 motoren had iemand al snel geteld. De tweede stop was bij het ooievaars station in de Wijk, bij kasteel Havikshorst. Helaas was de accommodatie gesloten, de ooievaars waren er wel natuurlijk en in grote getale kun je ook wel zeggen. Wat is het toch en prachtig gezicht als ze zo aan komen zeilen op die grote vleugels en dan dat geklepper bij begroeting op het nest. Maar zoals gezegd geen WC in de buurt. Zelf heb ik een UIXI dames is aan te bevelen, werkt prima. Of melden bij de voorrijder, dan stoppen we bij een tank station ook mogelijk. Toen de meesten uitgewandeld waren en de ooievaars voldoende bekeken gingen we weer op pad. Kleine weggetjes waren ook nu weer dik van de partij. De laatste stop voor terug naar de camping was er en Lichte consternatie, er lag een man te slapen in zijn auto en die verroerde taal noch teken, Dirk en Marianne hebben hun “professionele” blik er op geworden en de man wakker gemaakt, er bleek niets aan de hand gelukkig maar. De tocht kon verder. Oh klein duwtje had iemand nodig ook niet erg. Ook nu gingen enkele van hieruit direct naar huis maar opnieuw ging het merendeel terug mee naar de camping. Bij aankomst twee handen in de lucht van mijn kant weer blij dat alles goed gegaan is.

Koffie thee of fris het was er nog, en zolang het er is, geniet er van en de koeken mochten ook op.

Na even uitpuffen en de diverse bedankjes voor organisatie en de geweldig mooie ritten stapten langzamerhand de deelnemers weer op hun motorfietsen huiswaarts.

De camping gasten gingen inpakken opruimen of andersom kan ook. Alleen Toos en Wim bleven nog een nachtje, morgen was het immers ook weer mooi weer.

Terug kijkend kan ik zeggen, het was een geslaagd weekend en ik hoop dat er nog een aantal zullen volgen.

Volgend weekend dat op de kalender staat is het BUITENLAND weekend.

30 en 31 Juli en 1en 2 augustus.

Wil je mee, zonder tent moet je snel zijn, of ook komen kamperen, daar is immers altijd plaats voor.

Groet

Jacky van Beusekom