Van de voorzitter VKM 3/2022


Wat is het fijn dat we weer als VKM-ers tourtochten mogen organiseren. Maar hoelang kan dit nog met de weer stijgende Covid 19 besmettingen?

Ook het weer werkt gelukkig mee. Mooi straalende zon en af en toe een buitje.

Gelet op de aantal deelnemers blijkt dat onze leden en introducees hiernaar hebben uitgekeken.

Ook ons clubweekend in Makkum/Beilen was een groot succes. Vrijdags al een geweldige avondopkomst en zaterdags meer dan 30 deelnemers, waartvan maar 1 BMW-rijder. Hierover werd gedold met Johan. Johan was in de steek gelaten door zijn BMW vrienden. Het was zaterdags een mooie rit; goede lunch en tot het einde pechvrij.

Zondags weer een mooie rit naar het mooie zuid-ooost Groningerland en midden Drenthe. Ook weer een goede lunchstop en een prachtige, verrassende route.

Johan kreeg bijval van meerdere BMW-rijders. Hij heeft volgens mij andere BMW-rijders opgeroepen om te komen, zodat hij niet als enige BMW-rijder zou zijn, gelet op het positieve comentaar. Johan kreeg steun van een paar BMW-rijders en dat gaf wederom stof tot leuke reacties tijdens de pauzes.

De zondagrit vond ik bijzonder. Ik kwam op een paar plekken die ik niet kende. De week erop ben ik met mijn echtgenote de route weer gaan rijden en daarvan genoten. De complimenten voor rit-uitzetters.

Gelet op de reacties van de deelnemers van het clubweekend; de campingeigenaar en campinggasten kan geconcludeerd worden dat de weekend-organisatie een compliment verdient.

Zelfs Johan en Joke kwamen te kijken en als bijzondere deelnemer was een voormalige voorzitter van de VKM op zondag van de partij om mee te rijden. Dat was Gerrit Oosterkamp uit Ommen, Hij wil opnieuw lid worden en draagt de VKM nog steeds een warm hart toe.

De tourritten staan vermeld in ons clubblad van 2/2022. Ook hierin staat vermeld dat het buitenlandweekend van 29/7 tot 1/8. Dit wordt wederom verzorgd door Karel en Jacky met behulp van anderen. We gaan ervan uit dat het wederom een succes gaat worden. We weten nu nog niet wat het Coronaprobleem invloed gaat of kan hebben op dit evenement.

Voor degenen die meegaan naar het buitenlandweekend, maar ook deelnemers aan de tourritten, geef ik het advies om de motoren goed na te kijken voor vertrek. Banden; olie;remmen;verlichting;accu;spaken, maar ook de gas-, rem- en koppelingkabels. Ik weet inmiddels uit ervaring dat een gebroken kabel tijdens een rit frustratie en ergenis opleverd. Zorg dat de kabels oke zijn en neem desnoods reservekabels mee en hopelijk hoef je ze niet te gebruiken.

Beter mee dan Om verlegen te zitten. Ik werd onlangs verrast met een gebroken koppelingskabel, maar kon gelukkig rijdend thuis komen. Onze adverteerder en lid Henk Boon kon mij vervolgens uit de brand helpen met een nieuwe koppelingskabel. Derhalve een hint: heb je iets nodig; kijk of 1 van onze adverteerders je kan helpen.

Ik wens iedereen een mooie, prettige vakantie en zomer toe met veel klassieke motorkilometers en goede gezondheid.

Op zaterdag, 20 augustus 2022 gaat zoals het er nu uitziet de Oldtimerdag in Ruinerwold door.Freek heeft kontakt gehad met de organisatie. Zij hebben toegezegd dat we “onze vertrouwde plek” tegenover cafe Klok op Dijkhuizen weer krijgen toegewezen. Kom allen en maak er een feest van.Het mag weer- Het mag weer. Wat Fijn Toch!

Motorrijden met helm op maar zonder mondkapje.

Binnenkort zie je het niet meer: motorrijders met helm en een mondkapje op. Dat is toch ook geen gezicht : Jaja het gezicht zie je toch niet.

Inmiddels hebben diverse personen zich bij de tourmeester Johan zich aangemeld om een rit te organiseren. Geweldig na deze after corona-periode. Ook vraag ik anderen uit de niet bekende omgevingen om eens een rit in jullie omgeving te regelen. Johan Roffelsen is altijd bereid om jullie adviezen te geven om een mooie rit te regelen. Waar in ons mooi Nederland maakt niet uit. Iedereen weet wel een mooie route. Lukt het niet om een mooie route voor anderen te maken, neem dan contact op met onze specialist Karel van Beusekom. Een mooie route is dan zo geregeld in jouw buurt/omgeving en beschikbaar voor navigatie apparatuur van Garmin en Tom-Tom.

Beurzen waren afgelast. Maar Leek is inmiddelds doorgegaan. Hierover heb ik geen info ontvangen. Ik weet wel dat Johan Roffelsen daar was met een stand. Hij zal waarschijnlijk zelf wel een artikel over schrijven.

Auto en Motorbeurzen komen weer los tot groot genoegen van onze leden evenals motortourtochten.

Zoals eerder vermeld hebben KAREL en JACQUALINE(SJAKKIE)van Beusekom het clubweekend in Holte bij Beilen en Buitenland-weekend al geregeld. Zij zullen hiervoor zelf wel reclame maken en , dat is hun als wereldreizigers wel toevertrouwd.

In het bestuur is gesproken over een ledenlijst die beschikbaar zou moeten zijn voor de leden. Cor, onze secretaris heeft heeft bericht/mail verzonden aan de leden en verzoekt dringend(maar vriendeliijk) om daar op te reageren. Ook maak ik nu een opmerking mbt de privicy gebeuren. Zij die niet willen dat hun gezicht herkenbaar komt op foto,s in ons clubblad, moeten dit aan de secretaris aangeven. Foto,s van kinderen die meerijden worden zo wie zo niet geplaats, tenzij er om gevraagd wordt. Ook nog een vraag: Heeft ieder lid zijn contributie betaald? (als dat nog niet autoimatisch is geregeld.) Zo niet, betaal dan en regel de automatische betaling. Onze penningmeester zal daar erg blij om zijn en het geeft haar minder werk.

Voor hen die de motor nog niet voorjaar gereed hebben verwijs ik naar de motorzaken/reparateurs die in ons clubblad adventeren. Mogelijk hebben zij nog ruimte en tijd om jullie motor rijdbaar te maeken voor het komende seizoen.

Ik wens iedereen een fijn, gezond en veilig motorseizoen toen zonder ongelukken.

Een opmerking van een motorinstructeur die ik nooit meer vergeet is:

“Op het moment dat jij op de motor gaat rijden, stapt iemand in een voertuig om jouw plat te rijden. Het is aan jouw om te ontdekken wie dat is. Dus: kijk uit en wees voorzichtig en anticipeer op alle situaties. De airbag ben jezelf”.

Vr.gr. de voorzitter Henk Boelen.