MUSEUM / MOTOREN

De unieke collectie Amerikaanse Motorfietsen van Max en Ans Middelbosch heeft onder de naam ‘Amerikaans Motorfiets Museum’ (AMM) op 30 april 2004 de deuren geopend in het Sallandse Raalte. De tentoongestelde collectie biedt een uitgebreid overzicht van de Amerikaanse motorfiets-geschiedenis van begin 1900 tot de jaren ’80 en herbergt prachtige zeldzaamheden.


Het NSU Muzeum in Eschershausen-Wickensen

Dit Museum hebben we als club al verschillende keren bezocht

http://www.gutshof-wickensen.de/
https://sites.google.com/site/vkmclub1976/museum-motoren/NSU%2002.JPG?attredirects=0

Horex Museum Bad Homburg vd HöhePresentatie van de motorfiets de vervaardiging van de merk Horex in Bad Homburg


"Gebouwd door motorrijders voor motorrijders"


De Horex Museum bestaat uit ongeveer 380 vierkante meter aan ruimte binnen. Deze zijn verdeeld over een trap met vijf tentoonstelling niveaus en de eerste verdieping. Het museum is gewijd aan de Horex motorfietsen en doet ook denken aan het merk REX en leverancier van Horex, de motor Oberursel en het zadel fabriek Denfeld. In vitrines zal trofeeën verslag uit over de geschiedenis van het racen succes, die zijn vastgelegd op foto's en in films. Natuurlijk, de legendarische "Regina" kan niet missen, waar u ook plaatsvinden en kan de spannende entertainment proberen. Een speciaal kenmerk van de werkvloer is het museum S 35, met een 130 kg zeer licht en met 13 pk vrij stevige machine uit 1934, gerestaureerd in specifieke bezoektijden. Hieruit volgt ook voor leken de mogelijkheid om een specialist te raadplegen op het werk. Het museum in de gotische huis is ontworpen met leningen van verzamelaars en Horex rijders de tentoonstelling. Het zal worden gepresenteerd voor het verzamelgebied van de industriële geschiedenis museum ook eigen objecten. In het trappenhuis, zal een tekst boek over de 200 jaar van het industrieel erfgoed van de stad Bad Homburg informeren. Het museum vertelt ook het verhaal van de drijvende machine van uitvinder Philipp Reis en het rijwiel met hulpmotor merk van "kabouter".

Toegangsprijzen: volwassenen 2,50 € verminderd € 1,00

Het fotograferen van de apparatuur en artikelen is niet toegestaan ​​op verzoek van de kredietgever.

Horex Museum Horexstraße 6 61352 Bad Homburg. Tel: 06172/1013167

museum@bad-homburg.de

openingstijden woensdag 10.00 uur - 14:00 uur Zaterdag en zondag 12:00-18:00 uur

http://www.bad-homburg-tourismus.de/entdecken/musva_horexmuseum.htm


http://www.bad-homburg-tourismus.de/entdecken/musva_horexmuseum.htm
http://www.bad-homburg-tourismus.de/entdecken/musva_horexmuseum.htm

Laverda Museum Nederland

Het Laverda Museum is voortgekomen uit de collectie van Cor Dees. Gegrepen door het prachtige uitlaatgeluid en de robuuste vormgeving van deze Italiaanse designfiets verzamelt Cor reeds jaren alles wat met Laverda te maken heeft. Hierdoor is een collectie ontstaan die niet alleen bestaat uit ca 80 motorfietsen maar tevens veel historisch foto- en filmmateriaal, folders en andere documentatie bevat, onder meer met betrekking tot de vele successen van het merk in races als Milano -Taranto, Giro d'Italia en de vele Endurance-races als de 24-uren van Barcelona, Spa-Francorchamps, Oss, de Bol d'Or, Monza etc…. Daarnaast bevat de collectie ook enkele producten uit de agrarische tak van de fabriek.

De privé collectie is gevestigd aan de Akervoorderlaan 10 te Lisse (buurtschap de Engel )in Nederland. Daar het een privé collectie betreft zal het Laverda Museum vanaf 1 september 2006 slechts op afspraak te bezichtigen zijn. Laverda Museum Akervoorderlaan 10 2161 DS Lisse Nederland


50cc Crossmotoren & Sport Bromfietsen


http://www.museumvanalleswa.nl

Smalspoormuseum Erica,

een bezoek waard.

Zuidoost-Drenthe is een land van veenmoeras en kaarsrechte kanalen, jaknikkers en zandpaden. Maar ook van pittoreske esdorpen, monumentale erven en historische steden. Zuidoost-Drenthe is vol contrasten en daarom heerlijk om in uw oldtimer of klassieker te ontdekken. Rustige landwegen en nauwelijks verkeerslichten, ideaal om veilig en ongestoord met oude voertuigen over te toeren. Zuidoost Drenthe en het aangrenzende Emsland in Duitsland tonen de meest verschillende vormen van energiewinning: zon en wind, olie en veen, gas en kernenergie. Maak van uw toertocht een energietocht. Wij denken graag hierin met u mee. Het Industrieel Smalspoormuseum in Erica biedt een prima gelegenheid om tijdens de rit te pauzeren. Op de ruime parkeerplaats parkeert u veilig uw oldtimer, waarna u het museum kunt bezoeken of even kunt uitrusten bij een kop koffie of een warme hap in de museumrestauratie. Individueel of in groepsverband, want het museum is ook prima ingericht om groepen te ontvangen. U kunt met een rit in een smalspoortrein rondgeleid worden over het museumterrein. Ook is het mogelijk om een bezoek brengen aan de werkplaats waar wij historische diesellocomotieven restaureren, of aan het depot: de locomotievenloods met tientallen locomotieven. Op onze website vindt u een overzicht van de verschillende arrangementen die wij bieden. Desgewenst kunnen wij u suggesties geven voor leuke routes en pleisterplaatsen al of niet rond thema’s als techniek, historie of energie. Met vriendelijke groet,Industrieel Smalspoormuseum Erica.
Voor info, reserveringen en boekingen:


06-1111 1188

info@smalspoorcentrum.nl