MUSEUM / MOTOREN

Hoogste motormuseum van Europa

https://goo.gl/photos/Nq27b9LH87UBBdF3A

Aan de voet van de Timmelsjoch Hochalpenstraße wordt op een hoogte van 2175 meter boven de zeespiegel nog dit jaar het Top Mountain Crosspoint gebouwd. Het multifunctionele complex huisvest onder meer het hoogstgelegen motormuseum van Europa, het dalstation van de nieuwe Kirchenkar-gondelbaan, een restaurant en het tolstation van de Timmelsjoch Hochalpenstraße. De bedenkers van het 23 miljoen euro kostende project zijn de tweelingbroers Alban en Attila Scheiber. De ‘peetvader’ van het miljoenenproject in het Ötztal is de Italiaanse motorlegende Giacomo Agostini. De met maar liefst 15 wereldtitels meest succesvolle motorcoureur uit de geschiedenis van het wereldkampioenschap stak Hoogstpersoonlijke de eerste spade in de grond, en is zoals bekend een grote fan van classic-bikes zoals die in Hochgurgl zullen worden tentoongesteld.Het Top Mountain Motorcycle Museum is het hoogstgelegen in zijn soort in Europa en ligt nagenoeg op de grens van Tirol en het Italiaanse Zuid-Tirol. Met de collectie van de twee broertjes Scheiber heeft het een van de meest prestigieuze van Oostenrijk. Zodra het 2600 vierkante meter grote museum open gaat, kunnen de bezoekers watertanden bij liefst 170 klassiekers, waaronder modellen van Moto Guzzi, MV Agusta, Ducati, BMW, NSU, DKW, Zündapp, Triumph, Sunbeam, Norton, Matchless, A.J.S., Brough Superior, Vincent, Honda, Henderson, Indian en natuurlijk Harley-Davidson. Van de grote merken zijn exemplaren uit bijna elke periode vertegenwoordigd. Zo staat er een Harley uit 1914, 1926, 1938 en de jaren 40 en 50. De merken Triumph, Indian en BMW zijn even vaak vertegenwoordigd. Tot de pareltjes van het museum behoren een Brough Superior uit 1939, die naar verluidt nog is bereden door de legendarische motorbouwer en –coureur George Brough persoonlijk. En ook een tweecilinder Indian uit 1912. En vanzelfsprekend ook de MV Agusta waarmee Giacomo Agostini een deel van zijn titels heeft verdedigd. Het dorp Hochgurgl kan tot het einde van komende winter het ene openingsfeestje na het andere vieren. De onderdelen van het Top Mountain Crosspoint worden namelijk een voor een in gebruik genomen. De Kirchenkarbahn en het restaurant openen bijvoorbeeld voorafgaand aan de start van het winterseizoen 2015/2016 hun deuren voor wintersporters. Het Top Mountain Motorcycle Museum is vanaf 8 april 2016 te bezoeken, en het nieuwe tolstation van de Timmelsjoch Hochalpenstraße is al sinds de zomer van 2015 actief. De legendarische alpenweg is komende winter gesloten vanwege de grote sneeuwval, en naar verwachting eind mei 2016 weer geopend.

De unieke collectie Amerikaanse Motorfietsen van Max en Ans Middelbosch heeft onder de naam ‘Amerikaans Motorfiets Museum’ (AMM) op 30 april 2004 de deuren geopend in het Sallandse Raalte. De tentoongestelde collectie biedt een uitgebreid overzicht van de Amerikaanse motorfiets-geschiedenis van begin 1900 tot de jaren ’80 en herbergt prachtige zeldzaamheden.


Het NSU Muzeum in Eschershausen-Wickensen

Dit Museum hebben we als club al verschillende keren bezocht

http://www.gutshof-wickensen.de/
https://sites.google.com/site/vkmclub1976/museum-motoren/NSU%2002.JPG?attredirects=0

Horex Museum Bad Homburg vd HöhePresentatie van de motorfiets de vervaardiging van de merk Horex in Bad Homburg


"Gebouwd door motorrijders voor motorrijders"


De Horex Museum bestaat uit ongeveer 380 vierkante meter aan ruimte binnen. Deze zijn verdeeld over een trap met vijf tentoonstelling niveaus en de eerste verdieping. Het museum is gewijd aan de Horex motorfietsen en doet ook denken aan het merk REX en leverancier van Horex, de motor Oberursel en het zadel fabriek Denfeld. In vitrines zal trofeeën verslag uit over de geschiedenis van het racen succes, die zijn vastgelegd op foto's en in films. Natuurlijk, de legendarische "Regina" kan niet missen, waar u ook plaatsvinden en kan de spannende entertainment proberen. Een speciaal kenmerk van de werkvloer is het museum S 35, met een 130 kg zeer licht en met 13 pk vrij stevige machine uit 1934, gerestaureerd in specifieke bezoektijden. Hieruit volgt ook voor leken de mogelijkheid om een specialist te raadplegen op het werk. Het museum in de gotische huis is ontworpen met leningen van verzamelaars en Horex rijders de tentoonstelling. Het zal worden gepresenteerd voor het verzamelgebied van de industriële geschiedenis museum ook eigen objecten. In het trappenhuis, zal een tekst boek over de 200 jaar van het industrieel erfgoed van de stad Bad Homburg informeren. Het museum vertelt ook het verhaal van de drijvende machine van uitvinder Philipp Reis en het rijwiel met hulpmotor merk van "kabouter".

Toegangsprijzen: volwassenen 2,50 € verminderd € 1,00

Het fotograferen van de apparatuur en artikelen is niet toegestaan ​​op verzoek van de kredietgever.

Horex Museum Horexstraße 6 61352 Bad Homburg. Tel: 06172/1013167

museum@bad-homburg.de

openingstijden woensdag 10.00 uur - 14:00 uur Zaterdag en zondag 12:00-18:00 uur

http://www.bad-homburg-tourismus.de/entdecken/musva_horexmuseum.htm


http://www.bad-homburg-tourismus.de/entdecken/musva_horexmuseum.htm
http://www.bad-homburg-tourismus.de/entdecken/musva_horexmuseum.htm

Laverda Museum Nederland

http://www.laverdamuseum.nl/index_nl.html

Het Laverda Museum is voortgekomen uit de collectie van Cor Dees. Gegrepen door het prachtige uitlaatgeluid en de robuuste vormgeving van deze Italiaanse designfiets verzamelt Cor reeds jaren alles wat met Laverda te maken heeft. Hierdoor is een collectie ontstaan die niet alleen bestaat uit ca 80 motorfietsen maar tevens veel historisch foto- en filmmateriaal, folders en andere documentatie bevat, onder meer met betrekking tot de vele successen van het merk in races als Milano -Taranto, Giro d'Italia en de vele Endurance-races als de 24-uren van Barcelona, Spa-Francorchamps, Oss, de Bol d'Or, Monza etc….

Daarnaast bevat de collectie ook enkele producten uit de agrarische tak van de fabriek.

De privé collectie is gevestigd aan de Akervoorderlaan 10 te Lisse (buurtschap de Engel )in Nederland.

Daar het een privé collectie betreft zal het Laverda Museum vanaf 1 september 2006 slechts op afspraak te bezichtigen zijn.

Laverda Museum

Akervoorderlaan 10 2161 DS Lisse Nederland

http://www.laverdamuseum.nl/index_nl.html


50cc Crossmotoren & Sport Bromfietsen


http://www.museumvanalleswa.nl